Göteborg
Brf Ciceron
En ny stadsdel växer fram
Inom en av Göteborgs största stadsbyggnadsprojekt ligger tomten för Brf Ciceron, ett stiligt punkthus om 17 våningar med magnifik utsikt. Här möter Linnéstaden Masthuggskajen och staden och hamnen varandra.
Lugn struktur uppåt väggarna
Brf Ciceron byggs ihop med befintliga hus och materialvalen är gedigna och beständiga med en tydlig sockelvåning och ett tydligt avslut på huset. Vi har sökt ett lugnt strukturerat utseende för ett hus som har riktigt fina boendekvaliteter. Kontrasten och lekfullheten uppstår i områdets helhet, i variationen mellan nytillkommande hus. På fasaden i puts återfinns en mjukt grön kulör med mossgröna plåtarbeten på balkonger och fönster, en färg som matchar upp mot de omgivande jordkulörerna och de gamla Linnéhusens ärgade koppartak.
Välkomnande i gaturummet.
Ciceron tar fasta på läget i gatumiljön. Med stenstadens tydliga kvaliteter öppnar huset upp sig mot omgivningen. Tre lokaler i entréplan med högt i tak och höga, stora fönsterpartier förstärker det öppna.
Entrén, som alla lägenheter är samlade runt, är pampig med en effektfull indragning. Husets gemensamma nämnare är dess vertikalitet och elegans. De höga fönsterna med låg bröstning i kombination med den rymliga takhöjden samt den utvändiga fasadkompositionen med klassicistiska kvaliteter, ger huset en strävan upp mot himlen. En stilig reslighet för både yttre gestaltning och inre rumslighet och ljus.
Ett gemensamt vardagsrum
Cicerons 17 våningar bottnar i ett gemensamt vardagsrum och toppas av en gemensam takterrass med fantastisk utsikt över olika delar av stan och älven! Huset har en stor variation av lägenheter på 1-5 rum och kök med intressanta planlösningar som vi tror passar många olika smaker. Husets mindre lägenheter utnyttjar smart varje kvadratmeter och har genomtänkta stora fönsterplaceringar som ger mycket ljus. De större har öppna och klokt ritade kökslösningar, ofta med fönsterutsikt åt tre håll.
En vacker helhet skapat av gedigna material
Det kreativa arbetet med inredningskoncepten för Cicerons penthouselägenheter startade kring ledorden exklusivt, hållbart och rätt i tiden. Detta har översatts till en helhet av genuina, naturliga och taktila material. En stringens i materialen och omsorg om detaljerna skapar en neutral och tidlös linje som är skön för ögat och handen.
Naturmaterial som trä och natursten, kombinationen av ljus sten och mörkare trä ger en ombonad, varm känsla. Och värmen är eftersträvad, den välkomnar och gör det trivsamt. Öppna garderoben och du har fin belysning, dra ut en låda och du finner att även insidan består av gediget trä. All fast inredning häruppe är unik.
En tidlös bas som skapar förutsättningar för ett personligt hem.
Samtidigt som inredningarna i penthouse är starkt konceptuella med unika detaljlösningar, så bottnar allt i en tidlös bas som skapar förutsättningar för ett personligt hem. Här finns stora möjligheter att anpassa hemmet efter hur man själv vill ha det och hur man ska leva här, oberoende av vem som flyttar in. Såväl designklassiker som modernt, antikviteter eller nyköp – oavsett vilket är det personerna som gör hemmet.
Sociala ytor i fokus
De gemensamma sociala ytorna har varit i fokus genom hela projektet och ger ett fint mervärde till de boende. Inredningskoncepten bidrar med en härlig lobbykänsla i entrén och med inspiration från restauranger och caféer har vi skapat ett stort gemensamt vardagsrum med känslan av co-living. Genom färgsättning och materialval adderas en varm känsla av hemma-hos. Vardagsrummet speglar en levande gemensam yta som öppnar upp för möjligheter och ger inspiration till olika typer av möten.
Fotograf: Roger Sandberg
I urval
Aktuella projekt i centrala Göteborg.
Relaterade projekt
Se alla
Relaterade tjänster
Inredningsarkitektur
Tillsammans med våra kunder skapar vi upplevelser. Upplevelser i form av inspirerande och identitetsskapande miljöer. Miljöer att attraheras av och längta till.
Bostäder
Vi värdesätter mångfald och en bostadsarkitektur för livets alla skeden och livssituationer som återspeglar det samhälle vi lever i.